HTML

myaszösz

Elmegyek és megnézem, elolvasom vagy lefényképezem, meghallgatom, megszeretem, kinevetem vagy elsírom. De leginkább leírom.

Utolsó kommentek

  • grecka: Kedves Urszuszka, ha kedved támad a könyvkötészetről beszélgetni,csak rajta,Teljesen jól érzed és ... (2010.01.20. 20:50) Könyvkötő
  • torpicur: Ez tetszik. Ismerős az érzés. :) Gratulálok a gyilkoláshoz. :)) Ismered Ady-tól a "Megöltem egy pi... (2009.06.23. 07:48) Megölni a mumust
  • Utolsó 20

Film - Gettó Milliomos (Slumdog Millionaire)

2009.02.27. 08:29 :: urszuszka

színes feliratos angol-amerikai krimi, 120 perc, 2008

Rendező: Danny Boyle
 

Jaj hát ez nagyon jó kis film, kérem! De nem úgy, na. Nem úgy jó film, hogy feszes a szerkezete, nem tudsz belekötni a sztoriba, érzed a bőrödön, és másnap is kattogsz rajta. De nem ám! Ez azért jó film, mert egész egyszerűen jó nézni, melengeti az ember rideg téli szívét, kicsit olyan tündérmese. Nem is kicsit, inkább igazán tündérmese, ami akár valóság is lehetne. A menekülő kissrácok pont elérik azt a vonatot, a srác pont bejut a legyenönisbe, pont azokat kérdezik, a  lányt pont megpillantja, a lány pont eléri a telefont, és így tovább... mind csupa olyan, ami velem vagy veled pont nem történik meg. Sosincs szerencsém. De a film rádöbbent, hogy valahogy a dolgok mindig pont azért történnek, mert így kell történniük: micsoda közhely! De cserébe nagyon jó érzés. A film zenéje is pont milyen jó. Nem is teszem be a trélert ide, inkább a legjobb zenét. És hát ezek a kis indiai kissrácok is milyen tündériek... andzselinadzsoli biztos indiai kisfiút fog legközelebb örökbefogadni, ha megnézi ezt a filmet. Van a filmben valami tvisztolivéres is, talán nem véletlen, hogy a vágó vezetékneve Dickens.

A filmben persze szebbnél szebb tájak, színes, utazási iroda brossurájiból ismert képek, India. Nyomor és gazdaság. Gazdagság és nyomor. Szerelem és hit. Ilyesmi. Meg kell nézni ezt is, na és a zenéjét letölteni megvásárolni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://urszusz.blog.hu/api/trackback/id/tr13969037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása