HTML

myaszösz

Elmegyek és megnézem, elolvasom vagy lefényképezem, meghallgatom, megszeretem, kinevetem vagy elsírom. De leginkább leírom.

Utolsó kommentek

  • grecka: Kedves Urszuszka, ha kedved támad a könyvkötészetről beszélgetni,csak rajta,Teljesen jól érzed és ... (2010.01.20. 20:50) Könyvkötő
  • torpicur: Ez tetszik. Ismerős az érzés. :) Gratulálok a gyilkoláshoz. :)) Ismered Ady-tól a "Megöltem egy pi... (2009.06.23. 07:48) Megölni a mumust
  • Utolsó 20

Éjjel

2008.06.24. 00:50 :: urszuszka

Jeges lehetetlenül hánykolódik ágyában. Hol felnéz, hol lenéz, hol hason, hol háton, keresztben, másikirányban, hol báránnyal, hol bárány nélkül hánykolódik a friss lepedőn a nyári melegben.

Nyomasztani kezdik őt a saját kis apróságai, amik egy ilyen álmatlan éjjelen elefántokként támaszkodnak Jeges apróra kucorodott pirospozsgás szívén. Felkel, felkapcsolja a villanyt és érzi, hogy még nyomorultabbul fog folytatódni ez az éjszaka. Ölébe veszi a laptopot, excel táblát gyárt, számol sebesen, költséget vet, bevételt és kiadást számol, latolgat, elemez mint egy eszelős. Diplomamunkát tervez, felsőfokú nyelvvizsgát álmodik, PhD-t és valami tanfolyamot is kitalál, külföldre szeretne menni, majd végül megtorpan és rájön, hogy mindez felesleges. Hirtelen látni véli maga előtt az univerzumot, amiben ő egy aprócska homokszem, egy szösz egy valami. Véres verítékével sem tud ennél jobb vagy több lenni. Van már egy diplomája, úton a következő, nyelvismeret, jó állás, de mégis mintha mindez kevés lenne ahhoz, hogy önállóan és bujkáló kíváncsisággal, ölelésekkel elkezdje felfedezni saját életét és önmagát is egyben.

1 komment

Címkék: éjjel diploma otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://urszusz.blog.hu/api/trackback/id/tr58676066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. 2008.08.04. 13:49:00

Nem betojni, masnak se konnyebb am:) Ne tobb vagy jobb akarjal lenni, hanem az legyel, ami vagy, de az aztan igazan:) J.
süti beállítások módosítása