HTML

myaszösz

Elmegyek és megnézem, elolvasom vagy lefényképezem, meghallgatom, megszeretem, kinevetem vagy elsírom. De leginkább leírom.

Utolsó kommentek

  • grecka: Kedves Urszuszka, ha kedved támad a könyvkötészetről beszélgetni,csak rajta,Teljesen jól érzed és ... (2010.01.20. 20:50) Könyvkötő
  • torpicur: Ez tetszik. Ismerős az érzés. :) Gratulálok a gyilkoláshoz. :)) Ismered Ady-tól a "Megöltem egy pi... (2009.06.23. 07:48) Megölni a mumust
  • Utolsó 20

Film - Zuhanás (The Fall)

2008.10.07. 23:33 :: urszuszka

Színes feliratos indiai-angol-amerikai filmdráma, 117 perc, 2006

Rendező: Tarsem Singh

Jótanács: Menjél el a moziba és nézd meg. Ne otthon a letöltött DVD-n megvásárolt vackot nézd meg. Ezt moziban kell!

Öten voltak. Az Indus, a Robbantásszakértő, a volt Rabszolga, Charles Darwin és az Álarcos Bandita. Mindannyian a maguk módján, együtt küzdöttek a gonosz Kormányzó ellen, aki megölte a Bandita testvérét és eljegyezte igaz szerelmét. Valójában azonban ők mindannyian a morfiumfüggő, gerincsérült Roy Walker agyszüleményei - fogalmazzunk úgy -  meséi, melyet a világ legédesebb kislányának mesél el pusztán azért, hogy a mese folyamán a kislányt motiválja újabb adag morfium elcsenésére. A kislány pedig Alexandrina, dundi, hiányos fogazatú, masnis hajú kislány. Talán túlságosan is kislány, de a mese kötelező eleme  a "nagyon" gyermeknek ábrázolt gyermek. Bár hozzá kell tenni, hogy ebben a mesében talán csak Alexandrina az igazi felnőtt. Hatéves forma lányzó, de keményen dolgozik szüleivel, mindemellett szükségből megtanult angolul a korházban, ahová azért került, mert narancsszedés közben leesett a fáról és eltörte a karját. Ő az, aki végül a mesét a megfelelő mederbe tereli.

Lenyűgöző képi világ, zseniális rendezés a megfelelő szereplőkkel. Mindenki felismerheti benne saját álmait, de álmai természetét és értelmezési lehetőségeit mindenképp. Aki szerette A sejt (szintén Tarsem filmje) képi világát - élénk színű sivatagok, tengerek, akárcsak egy Dali képen - most sem fog csalódni.

Végre! Jön a szottyos idő, lehet újra filmet nézni!

 

UPDATE: Ki rendezte az REM világhírű videóklipjét, a Losing My Religiont? Bizony hogy Tarsem Singh!

Trailer:

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://urszusz.blog.hu/api/trackback/id/tr13702145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.cooplareggia.it 2018.08.04. 18:17:59

Eneos Japán motorolaj - Toyota és Lexus új vagy bontott alkatrészek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása